Leos Lekland

En stor del av barnfamiljerna i Sverige söker badmöjlighet under sommarsemestern. Men med Sveriges sommar kan det vara bra att ha någon alternativ aktivitet beredd för de dagar som inte alls är så varma som man hoppats på. För turister i Karlstad är Leos Lekland ett av de bättre alternativen.

Detta är norra Europas största lekland som passar för barn i alla åldrar (upp till 12-13 år). De allra minsta barnen får vara i Toddler Area med föräldrarna i närheten. Det är som ett litet miniatyrland av Leos lekland med bollar, klossar och klätterställningar för barnen som inte ännu klarar av de större aktiviteterna.

När man sedan kommer upp i 3-4 års ålder väntar ett mäktigt stort lekland som roar de flesta. Ett flertal rutschbanor, klätterställningar och studsmattor finns tillgängliga och de som hellre vill spela innebandy eller basket kan göra detta på ett område. Sammanlagt är det 3800 kvadratmeter golvyta men eftersom leklandet är uppbyggt i flera våningar kan barnen springa runt på hela 8000 kvadratmeter.

Här kan barnen även träffa självaste Leo. Ett stort lejon som kommer och leker med barnen på helger och lov vid 11, 13.30 samt 15.30.

Inne på leklandet finns även restaurang med både mat och enklare fika. Däremot är det inte tillåtet att ta med egen matsäck in i på leklandet. Här finns både laktosfria och glutenfria alternativ.

Öppettider & Priser

Leos Lekland har öppet alla dagar 10-19. Det med reservation för avvikande öppettider på storhelger.

Priset är 140kr per barn mellan 2 och 17 år. Vuxna går in gratis. Barn upp till 1 år går in för 80kr och yngre barn går in gratis.

Boende:

Ett hotell i Karlstad som rekommenderas för de som tänker besöka Leos Lekland är Best Western. Detta ur två aspekter. För det första är det ett bra familjehotell som har ett stort aktivitetsområde med lekrum och stor pool. För det andra erbjuder de en paketlösning som innefattar biljetter till Leos Lekland. För 1940kr kan två vuxna och två barn övernatta på hotellet i del i dubbelrum. I priset ingår då förutom frukostbuffé även biljetter till leklandet och middagsbuffé. Därmed blir det ett riktigt bra pris mot om dessa delar skulle köpts separat.